[Only in Dutch] my new book: “DE WITTE DROOM”

Toen ik in 2013 Pakistan bezocht, leerde ik dat dit land meer gezichten heeft dan de westerse media mij deed geloven. In een restaurant in Lahore gaf ik mezelf een denkoefening: “hoe krijg je een westerse vrouw in Pakistan zodat ze toch leert dat het een prachtig land was?”Ik dacht aan mama en besefte: alleen als ik hier zou verdwijnen, zou ze naar hier komen. Toen droomde ik een hervertelling van Demeter en Persephone. Een van mijn favoriete mythes. In 2013 was ik nog actief in de filmwereld. Dus ik begon in dat restaurant een storyboard te tekenen. Toen kwam de manager van dat restaurant. Hij wou me beter leren kennen. Westerse jonge vrouwen kwamen niet vaak over de vloer. Hij vroeg wat ik aan het tekenen was. Een idee voor een film, zei ik. Ik vertelde hem het idee van een westerse moeder op zoek naar een dochter in het oosten. Tot mijn verbazing begon die man bijna te wenen. Hij deelde zijn verhaal: hij zocht zijn zoon in het westen. Ik was sprakeloos. Ik ben zo iemand die in tekens gelooft en ik begreep: Dit verhaal riep mij.

De illustraties zijn verzorgd door Laura Brusselaers van Forest Edge Atelier.

De witte droom gaat over gebroken relaties. Over de mens en de rest van de natuur.
Over families en hun wortels. Over vrouwen en hun verleden. Over moeders en hun dochters. Over een hoopvolle zoektocht. En over heling en wintervuur.

Suzanne zoekt naar haar vermiste dochter, die gelinkt wordt met een eco-terroristische aanslag in Japan. Tijdens de zoektocht naar haar dochter wordt ze geconfronteerd met haar eigen verleden. Zo komt ze steeds dichter bij de mysterieuze waarheid van een groot familiegeheim.

“De witte droom” is een boek vol fantasie en avontuur, dat je meeneemt naar verschillende culturen en je met een dromerige blik een aantal hardere waarheden van het leven doet trotseren. Deze mystieke eco-thriller voert je van het mysterieuze Japan via de rauwe Schotse natuur naar oeroude wouden in Kameroen en verborgen plekken in Pakistan.

Speciale actie voor de vroege wintervogels

Tot 10 december kan je het e-book aan €5,49 kopen via bol.com, andere boekhandels en via de drukker zelf. Vandaag -op Halloween en tijdens volle maan – is ook de lancering van de paperback. Tot 10 december kan je dit boek alleen via de drukker zelf kopen: bravenewbook.nl/wendywuyts – aan een promotieprijs van €18,99 (exclusief verzendkosten. Zij versturen het boek rechtstreeks naar je adres in Nederland of België.

Vanaf zaterdag 12 december kan je de paperback ook via bol.com en andere boekhandels kopen, maar dan moet ik een vaste verkoopprijs instellen. De vaste verkoopprijs zal €25,99 bedragen. Het e-book zal dan verkocht worden aan €7,49.